Home / Masini / Concepte / Vrei un Ferrari unic? Acest 275 P este soluţia

Vrei un Ferrari unic? Acest 275 P este soluţia


Posted by: Adrian in Concepte, Masini Comments Off on Vrei un Ferrari unic? Acest 275 P este soluţia 112 Views

În Monterey băieţii de la RM Sotheby’s licitează ‘Sfântul Graal’ al maşinilor sport. Aici îşi va găsi un nou cămin impresionantul Ferrari 250 GTO despre care se zice că ar putea ajunge să coste 50 de milioane de dolari, devenind astfel vehiculul cel mai scump din istorie.

Însă aceeaşi casă de licitaţii va oferi, deşi în vânzare privată şi nu la licitaţie, alt model vestit de la firma din Maranello. Vorbimde acest singular Ferrari 275 P, o creaţie ce are un palmares de competiţie unic. A fost ultimul Ferrari ce a obţinut victoria în emblematicele 24 de ore de la Le Mans (disputate în anul 1964), şi are şi privilegiul de a fi câştigat în două rânduri. Deşi acest lucru era ‘top secret’ până de curând.

Învingător în 1963 şi 1964

Pe şasiul tubular al acestui Ferrari 275 P era gravat numărul 0816, care identifică acest bolid de competiţie. Ferrari a disputat cele 24 de ore de la Le Mans din anul 1963 cu şasiul 0814, dar cu o lună înainte acest vehicul a suferit un accident pe traseul de la Nürburgring. Cum băieţilor de la Maranello nu le rămânea timp pentru a-l pune la punct, în locul său au trimis la Le Mans acest şasiu 0816, însă doar şasiul, deoarece documentaţia anexată era cea a fratelui geamăn, care se afla în atelier. Hârţogăria vremii.

Ferrari a disputat 24 de ore de la Le Mans din 1963 şi a câştigat, drept pentru care această maşină este singura cu astfel de palmares, în plus a câştigat şi cele 12 ore de la Sebring în 1964.

Nu doar că este o maşină unică, ci a avut şi privilegiul de a face parte timp de 48 de ani dintr-una din cele mai importante colecţii de vehicule din lume, Colecţia Mas du Clos, aparţinând lui Pierre Bardinon.

Cu un V12 de 320 CP

Această creaţie a fost un simbol în competiţii, întrucât Ferrari a echipat-o cu un impresionant motor V12 la care fiecare cilindru avea 275 de centimetri cubi. Partea mecanică furniza 320 CP la 7.700 rpm, şi nu avea de deplasat decât 755 kilograme greutate. Toate acestea, împreună cu o aerodinamică foarte avansată pentru epocă au ajutat la crearea legendei.

Dacă aveţi bani suficienţi, puteţi obţine această maşină. RM Sotheby’s nu i-a dezvăluit preţul, dar astfel de maşini, clar fără pedigriul său, s-au vândut în ultimii ani cu până la 18 milioane de dolari, drept pentru care aceasta nu va fi prea ieftină.

Motor 16

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top