Home / Masini / De zi cu zi / Volkswagen T-Cross. Operaţiunea Triumf

Volkswagen T-Cross. Operaţiunea Triumf


Posted by: Adrian in De zi cu zi Comments Off on Volkswagen T-Cross. Operaţiunea Triumf 137 Views

Deşi întârzie să sosească în segmentul cel mai concurenţial de pe piaţă, Volkswagen T-Cross dovedeşte calităţi ce îl detaşează. Nu se va prezenta până la 25 octombrie, dar la primul nostru test de conducere, cu unităţi de preserie, demonstrează caracter de învingător.

Nu se va prezenta până la 25 octombrie şi nu va ajunge pe piaţă până primăvara viitoare, dar la Volkswagen se lucrează la noul T-Cross, viitorul SUV urban pe acceaşi platformă cu Polo, ce se va produce în fabrica navarreză din Landaben.

Marca germană vrea să arate ‘forţele’ noului său model despre care spune că ‘este mai mult’. Şi o demonstrează cu cifre, întrucât deşi este realizat pe aceeaşi platformă, MQB A0 este cu 5,4 centimetri mai lung decât Polo şi cu 11,2 mai înalt, păstrând aceeaşi distanţă între axe, cu o gardă la sol de 18,4 centimetri. Aceste cifre exterioare îl fac mai confortabil, cu un spaţiu interior care oferă o înălţime considerabilă până la plafon şi spaţiu la nivelul genunchilor. Şi o capacitate a portbagajului începând de la 385 de litri, cu 34 mai mult decât Polo. Se poate modifica această capacitate deoarece scaunele spate, de serie, se deplasează în faţă cu 15 centimetri astfel încât se modifică spaţiul pentru picioare sau pentru bagaj (în acest caz se poate ajunge la 455 litri capacitate) şi până la 1.281 rabatând scaunele spate în raport de 60:40. În plus, spătarul scaunului copilotului se poate rabata pentru a introduce obiecte mai lungi.

Altă caracteristică a T-Cross este poziţia ridicată a scaunelor, care se află la 59,7 centimetri înălţime cele faţă (cu 10 centimetri mai sus decât la Polo) şi la 65,2 cele spate. Prin aceasta se obţine un acces comod în interior şi o mai mare vizibilitate pentru şofer.

Disponibile doar versiuni cu tracţiune faţă

T-Cross va fi disponibil doar în versiuni cu tracţiune faţă şi cu o gamă de motoare ce combină eficienţa şi randamentul. Pe benzină, cel de 3 cilindri 1.0 TSI cu două nivele de putere: 95 (cutie manuală cu 5 viteze) şi 115 cai (cutie manuală cu 6 sau automatică DSG cu 7 viteze); şi pe deasupra cel de 1.5 TSI cu 150 cai şi sistem de dezactivare cilindri (doar cu schimbător DSG). Sectorul diesel va fi acoperit doar de cel de 1.6 TDI de 95 cai cutie manuală cu 6 viteze sau DSG de 7.

Condusul va fi dinamic şi plăcut dar sigur. T-Cross va dispune de un arsenal de dispozitive de siguranţă şi asistenţă la conducere. De exemplu, va fi echipat de serie cu sistemul de supraveghere ‘Front Assist’ şi sistemul de avertizare la ieşirea de pe carosabil ‘Lane Assist’. Şi alte dispozitive precum senzor de unghi mort ‘Blind-Spot Sensor’ cu ‘Asistent de ieşire din parcare’ (avertizează despre vehiculele ce se apropie de T-Cross din partea laterală spate), ‘Sistemul de detectare pietoni’ şi ‘Protecţie proactivă a ocupanţilor’ (reacţionează înainte de un accident închizând ferestrele şi trapa, pretensionând centurile de siguranţă şi stabilind presiunea de frânare adecvată).

Alte elemente de tehnologie vor fi sistemul -opţional- de închidere şi pornire fără cheie ‘Keyless Access’ sau asistentul pentru lumini de croazieră ‘Light Assist’ tot ca opţiune.

Motor 16

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top