Home / Jocuri / Console / Virtuix Omni, echipament complet de realitate virtuală pentru jocuri video

Virtuix Omni, echipament complet de realitate virtuală pentru jocuri video


Posted by: Adrian in Console, Jocuri Comments Off on Virtuix Omni, echipament complet de realitate virtuală pentru jocuri video 1993 Views

virtual

La CES 2014 au apărut multe gadgeturi uimitoare care este posibil să schimbe forma în care vom trăi jocurile pe viitor. În lumea videojocurilor observăm console tot mai ieftine graţie sistemului Android şi care acum pot beneficia de SteamOS, o idee promiţătoare şi care cu siguranţă va avea mult succes.

Într-un articol despre viitorul jocurilor video s-a menţionat ceva numit Virtuix Omni, care a ieşit prin Kickstarter în iulie 2013, printr-o campanie de succes care cerea 150.000 de dolari dar care a obţinut peste un milion.

Acum Virtuix, firma care a creat Omni, a prezentat o versiune îmbunătăţită la CES 2014, care a putut fi probată de oricine. Ideea este că poţi juca orice joc în realitatea virtuală, dar cu întreg corpul, adică transformându-te în personajul cu care joci. La început se folosea un Kinect pentru a prelua mişcarea picioarelor, însă acum au 40 de senzori care sesizează fiecare pas făcut.

Pentru a juca, trebuie să-ţi pui nişte pantofi speciali cu un plastic în partea de jos şi care funcţionează detectându-ţi mişcările şi făcând şi personajul din joc să meargă. De asemenea trebuie să-ţi pui un dispozitiv ca un inel la brâu şi un harnaşament. Acesta îţi va folosi ca să pluteşti uşor în timp ce mergi, astfel încât să rămâi de fapt în acelaşi loc tot timpul.

Evident trebuie să porţi nişte vizoare numite Oculus care vor face să priveşti totul ca şi cum s-ar întâmpla la persoana întâi şi dacă vei juca un shooter vei avea şi un pistol de plastic pe care să-l foloseşti. Cei care au putut proba echipamentul declară că este oarecum dificil să te obişnuieşti cu tot ce porţi pe tine şi cu jocul în sine, ceea ce era de aşteptat întrucât obiceiul era să joci înaintea unui TV mişcând doar mâinile pentru control.

Deşi totul pare futurist, adevărul este că din luna mai oricine are 499 USD îl va putea cumpăra, pentru orice joc ce permite folosirea unei tastaturi de calculator.

Sursa: gizmologia.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top