Home / Din lume / Noutati / “Suntem urmariti tot timpul!”

“Suntem urmariti tot timpul!”


Posted by: chatte in Noutati Comments Off on “Suntem urmariti tot timpul!” 907 Views

Declaraţiile fostului agent CIA, Edward Snowden, expert în calculatoare, zgudie toată planeta!

5

 

Săptămâna trecută a făcut public cum sunt stocate datele personale ale utilizatorilor de Internet din întreaga lume prin intermediul companiei americane Prism. Ieri, Edward Snowden, fostul agent CIA,  în vârstă de 29 de ani, a ieşit la lumină, dezvăluind că s-a ascuns în Hong Kong pentru a nu fi găsit de foştii săi colegi.

“Nu vreau să trăiesc într-o lume în care orice fac este înregistrat şi stocat”, a declarat acesta în prima conferinţă de presă de după ce a ieşit din ascunzătoarea sa.

De asemenea, acesta a recunoscut că el a fost cel care a dat publicităţii dosare secrete ale Prism, obligând inclusiv administraţia prezidenţială să iasă în public, venind cu declaraţii prin care să dezmintă informaţia dezvăluită de Snowden. Pe lângă asigurările date de cei de la CIA, Google, Facebook, Skype, Yahoo, Hotmail şi aplicaţiile Microsoft, dezvăluirile făcute de fostul agent CIA, care câştiga 200.000 de dolari pe an, sunt cu adevarat şocante.

Firma Prism se pare, sunt cei care se ocupă cu strângerea şi stocarea informaţiilor personale ale miliardelor de utilizatori de Internet prin intermediul unui program numit Prism. Snowden a făcut aceste declaraţii ziarelor “The Guardian” şi “Washington Post” înainte de a se preda.

5 (1)

Acum, fostul agent CIA este acuzat de trădare şi urmează să fie judecat. Conform declaraţiilor sale, pe servere sunt stocate date precum: locaţia utilizatorilor, conversaţii private, site-uri traficate, cumpărături on-line, fotografii, filme şi chiar conversaţii audio. Aceste informaţii sunt stocate pe servere ultra secrete, indexate şi utilizate împotriva celor care le-au generat.

„Nu am intenţia să trăiesc ascuns pentru că nu am făcut nimic rău. E normal să spun lumii ce se întâmplă. E o gravă încălcare a democraţiei şi nu te poţi ascunde nicăieri”, a mai declarat acesta.

Sursa: click.ro

 

About chatte

Comments are closed.

Scroll To Top