Home / De toate / Ştiţi ce este un ‘Dive Coaster’? Canada îl va avea pe cel mai înalt, lung şi rapid din lume

Ştiţi ce este un ‘Dive Coaster’? Canada îl va avea pe cel mai înalt, lung şi rapid din lume


Posted by: Adrian in De toate Comments Off on Ştiţi ce este un ‘Dive Coaster’? Canada îl va avea pe cel mai înalt, lung şi rapid din lume 282 Views

Pentru cei care nu au auzit niciodată ce este un ‘Dive Coaster’, rezolvăm acum nedumerirea. Este un montagne russe, însă cu nişte schimbări în forma construcţiei, ceea ce îl face unic în lumea pasionaţilor de adrenalină.

Prima particularitate este că instalaţiile sunt construite doar de o companie în toată lumea, Bollinger & Mabillard. Aceasta are exclusivitatea de exploatare a acestui model pe diferitele continente unde operează. Până acum are 13 în funcţiune: 5 în Europa, 5 în Asia şi 3 în SUA. Şi este în curs de realizare a numărului 14 în Canada în anul următor, care tinde să se încoroneze drept cel mai înalt, lung şi rapid construit până în acest moment.

Acest tip de montagne russe are o coborâre de 90 grade înclinaţie, o cădere liberă în toată regula ce surprinde printr-un factor special. Când vagonul urcă în punctul cel mai sus, în loc să cadă direct, se opreşte în gol timp de 5 secunde pentru ca pasagerii să poată observa hăul în care cad, apoi frânele se dezactivează şi vagonul începe coborârea. Alt punct special este că scaunele sunt dispuse în trepte, fără podea, astfel că inclusiv stând în ultimul rând poţi vedea ce se întâmplă în faţa ta, fără să ai o linie de scaune care să te împiedice în vizionarea traseului. În plus, rândurile pot avea între 6 şi 10 scaune, lăţimea căii de rulare fiind mai mare decât la alte montagne russe.

Ce are special viitorul ‘Dive Coaster’?

Compania a anunţat sosirea în 2019 a versiunii sale celei mai rapide, înalte şi lungi din toată lumea. Se va construi în în parcul de distracţii “Canada’s Wonderland” şi va purta numele de “Yukon Striker”.

Lungimea traseului este de 1.105 metri, înălţimea maximă de 68 metri, dar căderea este de… 75 metri! Cum se poate? Deoarece acest model coboară sub pământ 7 metri. Efectul resimţit de pasageri este că se scufundă în apă trecând pe sub un lac, printr-un tunel. Are o durată de 3 minute şi 25 de secunde şi se ating viteze maxime de 130 km/oră.

Quo

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top