Home / Tehnologie / Gadgeturi / Sony îşi reinventează Walkman-ul

Sony îşi reinventează Walkman-ul


Posted by: Adrian in Gadgeturi, Tehnologie Comments Off on Sony îşi reinventează Walkman-ul 720 Views

walkman

Noul Walkman a sosit: este o cască. Sony este mai decis ca niciodată să reînvie vechile sale succese şi să-şi capitalizeze propriul know-how.

Sony nu încetează să-şi reviziteze unul dintre clasicii săi, Walkman-ul. Înainte de a prinde formă de portabil MP3 (sau MP4), de a integra smartphone-urile gamei, iată că-şi face din nou apariţia sub formă de cască, Walkman WH. Contrar celor spuse de rivalii săi, Sony nu s-a mulţumit să aplice un nume prestigios sau o marcă recunoscută pe o cască audio pentru a profita de dinamica vânzărilor de căşti.

Japonezul a încercat să aducă o mică inovaţie: casca este un veritabil «portabil», cu o capacitate de stocare integrată de 4 GB sau 16 GB, după model. Este suficient să-ţi încarci muzica de pe PC.

Casca poate servi pur şi simplu la ascultare, sau poate fi legată la un telefon sau la un cititor numeric printr-un cablu. Se poate reproşa acestei căşti că nu are microfon: nu este posibil să fie folosită pentru a telefona. Casca are o foarte mare autonomie, de 20 de ore.

Nostalgicii anilor 1980 îşi pot folosi Walkman WH pentru a asculta muzică între prieteni. Dar de data aceasta nu mai este nevoie să duci un enorm casetofon pe umăr, este suficient să ai ascultătorii în preajmă (sau să pui casca pe o masă). WH este echipat cu difuzoare pentru a putea asculta muzica mai multe persoane împreună, fără a avea ambiţia să sonorizeze o încăpere prea mare!

Sony a pus un preţ rezonabil pentru cele două Walkman WH: 120 de euro pentru WH 303 cu 4 GB de memorie şi 200 de euro pentru WH 305 cu 16 GB de memorie.

Sursa: lefigaro.fr

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top