Home / Tehnologie / Gadgeturi / Smartwig, peruca inteligentă de la Sony

Smartwig, peruca inteligentă de la Sony


Posted by: Adrian in Gadgeturi, Tehnologie Comments Off on Smartwig, peruca inteligentă de la Sony 901 Views

peruca 2

Când credeam că am văzut de toate, Sony ne surprinde cu Smartwig, peruca inteligentă patentade companie, care are deja un prototip. Cercetătorii de la Sony sunt realmente entuziasmaţi şi cred că pot prevedea viitorul tehnologiei de îmbrăcat, tendinţă în care gadgeturile încetează să mai ocupe doar un loc în genţile noastre devenind o parte din ţinuta noastră: ceasuri inteligente precum Samsung Galaxy Gear sau proiectul Google Glass sunt protagoniştii cei mai relevanţi din această nouă industrie pe care unii o văd ca pe următorul pas logic în tehnologie.

Sony Smartwig are diferite tipuri de senzori ce por oferi diferite funcţiuni pentru utilizatorii acestei peruci aparte. Are un GPS şi va permite indicarea direcţiilor spre o destinaţie producând vibraţii caracteristice în diferite părţi ale dispozitivului.

sony-smartwig-800x450

Poate de asemenea interacţiona cu diverse aplicaţii. De exemplu, controlarea unei prezentări în PowerPoint şi schimbarea diapozitivelor atingând Sony Smartwig sau făcând o mişcare anume. Colaborarea cu telefonul inteligent este şi ea prevăzută.

Altă funcţiune planificată este de a monitoriza activitatea cerebrală şi cardiacă, de a înregistra audio şi video, pentru a putea cunoaşte care au fost momentele cu cel mai mare impact asupra corpului nostru.

S-au creat trei prototipuri diferite de Sony Smartwig, fiecare focalizat pe una dintre activităţile menţionate anterior: Presentation Wig, Navigation Wig şi Sensing Wig.

Cei de la Sony au declarat că deşi există multe gadgeturi de îmbrăcat, niciunul nu a devenit popular încă. Cu Sony Smartwig au intenţia de a se fixa pe funcţionalitate, nu pe stil şi de a crea un dispozitiv care să se simtă natural şi practic.

Patentul prezentat are şi alte funcţiuni ce par scoase din benzile desenate, precum un indicator de obiecte apropiate în întuneric utilizând ultrasunete. Da, ca un liliac.

Nu există informaţii dacă va fi la vânzare pentru public sau nu. Ne încumetăm să pariem că Sony a patentat gadgetul având în vedere un posibil uz militar pe viitor.

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top