Home / De toate / Sexagenari maratonişti

Sexagenari maratonişti


Posted by: Adrian in De toate Comments Off on Sexagenari maratonişti 1541 Views

maraton

Soţii Alan Murray şi Janette Murray–Wakelin au marcat un curios record terminând la 1 ianuarie cel de-al 366-lea maraton consecutiv.

Perechea, originară din Noua Zeelandă (dar stabilită în Australia), şi-a propus la începutul anului 2013 obiectivul de a alerga un maraton zilnic.

Pentru aceasta de 366 de zile s-au trezit la ora 4:00 şi au alergat.

Un record de disciplină sportivă ce este cu atât mai admirabil cu cât ambii au depăşit vârsta de 60 de ani. Ceea ce surprinde cel mai mult este că ambii sunt vegetarieni: au o dietă de vegetale crude.

După cum explică Janette, una din zilele normale din 2013 începea la 4:00 dimineaţa cu un mic dejun de banane şi struguri.

maraton 2

“La cinci deja eram la uşă, pregătiţi pentru cursa zilnică. Între 12 şi 15 preparam altă masă, verde de data asta. Ea conţinea portocale, banane şi legume verzi, precum spanac ori salată. Puneam totul în blender pentru a putea digera mai uşor şi a obţine mai mulţi nutrienţi decât mâncând alimentul întreg. Apoi ne continuam alergarea până la jumătatea maratonului, când de obicei mâncam o salată de fructe proaspete. Pe tot traseul beam apă. Am decis să alergăm din dorinţa de a trimite un mesaj pozitiv cât mai multor persoane în cel mai lung timp posibil”.

Sursa: BBC Mundo

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top