Home / Din lume / Poliţia americană testează utilitatea Google Glass

Poliţia americană testează utilitatea Google Glass


Posted by: Adrian in Din lume, Noutati Comments Off on Poliţia americană testează utilitatea Google Glass 2251 Views

Rallies And Vigils Continue To Be Held For Trayvon Martin In New York City

Poliţia din New York vrea «Robocop». Poliţiştii au primit mai multe perechi de Google Glass cu scopul de a-i testa. «S-au primit câteva perechi de Google Glass şi suntem în curs de a-i încerca pe teren, pentru a vedea dacă prezintă oarecare interes pentru munca de investigaţie, mai ales pentru patrulele de poliţie», conform spuselor unui cadru din conducerea poliţiei New York.

Google Glass oferă viteză de acces la informaţii. De exemplu, permit să se compare numele şi feţele suspecţilor cu baza de date a poliţiei. Patrulele pot consulta rapid cazierul judiciar al infractorilor în timpul interogatoriilor. Datorită ochelarilor, ofiţerii de poliţie pot câştiga timp în înregistrarea rapoartelor datorită recunoaşterii vocale. Funcţia video a ochelarilor ar putea servi la supervizarea operaţiunilor. Mai multe aplicaţii, precum FaceRec şi NameTag, propun o funcţie de recunoaştere facială pe Google Glass. Un instrument care ar fi foarte util agenţilor de poliţie. Totuşi aplicaţiile nu au primit asentimentul Google care refuză pe moment utilizarea lor.

Autonomia bateriei ochelarilor interactivi le limitează totuşi folosirea. În cel mai bun caz, primele generaţii de Google Glass durează între trei şi patru ore. Un timp încă mai redus cu utilizarea funcţiei video.

Sursa: lefigaro.fr

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top