Home / Amuzante / Pisica-lup

Pisica-lup


Posted by: Adrian in Amuzante Comments Off on Pisica-lup 2836 Views

pisica

Asemănarea cu câinii sălbatici constă în ochii bine deschişi, urechile ridicate şi mai ales blana. Un amestec uniform de alb şi negru fără stratul inferior de blană mai scurtă. Această apariţie este urmarea unei mutaţii apărute la pisicile domestice cu blană scurtă din care se cunosc mai multe cazuri în lume.

Întâmplarea i-a făcut pe crescătorii de pisici Johnny şi Britney Gobble, din Tennessee (SUA), să primească veşti în 2010 de la două crescătorii diferite în care a apărut mutaţia. Imediat au hotărât să o perpetueze într-o nouă rasă prin încrucişări şi îngrijiri cu scopul de a obţine exemplare cât mai sănătoase şi mai lupeşti” posibil.

Pentru aceasta le-au supus la analize genetice care au confirmat că mutaţia nu are nimic de a face cu cea a pisicilor sfinx, cu care au o oarecare asemănare. Lipsa stratului inferior de blană se datorează faptului că unii foliculi capilari sunt lipsiţi de componentele necesare pentru a-şi îndeplini funcţia. Aceştia prezintă un dezechilibru al substanţelor responsabile de înlocuirea constantă a părului, fapt pentru care acesta cade complet în unele perioade.

Deşi se nasc şi în culori albăstrui şi gri (întotdeauna cu amestec de alb), soţii Gobble s-au concentrat din 2011 pe obţinerea şi înmulţirea exemplarelor negre, cu obiectivul de a le prezenta la competiţii internaţionale, o dată ce rasa va fi admila concurs. Pe moment, au înregistrat-o la Asociaţia Internaţională pentruPisici (TICA). “Până acum am văzut doar opt pisici care îndeplinesc standardele“, spune Johnny Gobble, referindu-se la un caiet de sarcini după care se vor conduce juriile viitoarelor competiţii, şi în care este prevăzută doar culoarea neagră. Pentru a garanta diversitatea genetică, au extins programul la alţi şase crescători din SUA, Franţa şi Canada.

În ce priveşte temperamentul, veterinarul american ne asigură că “sunt foarte curioase şi manifestă un aprig instinct de vânător”.

Sursa: quo.es

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top