Home / Din lume / Papa solicită summit-ului de la Davos redistribuirea bogăţiei

Papa solicită summit-ului de la Davos redistribuirea bogăţiei


Posted by: Adrian in Din lume, Politica 0 1145 Views

davos

Papa Francisc a trimis marţi un mesaj Forumului de la Davos, în care îşi exprimă preocuparea pentru situaţia economică a lumii şi cere ca “bogăţia să stea în slujba umanităţii, nu la guvernarea ei”.

Forul Economic Mondial, care reuneşte anual în oraşul elveţian Davos lideri politici şi manageri ai celor mai bogate firme, a primit solicitarea pontifului de a promova o prosperitate inclusivă şi de a “reflecta asupra cauzelor crizei economice”.

Papa a criticat distribuţia bogăţiei globale: “Nu se poate tolera ca milioane de persoane să moară zilnic de foame, când există enorme cantităţi de mâncare ce, cu uşurinţă, sunt trecute la perisabilităţi”. Francisc s-a referit şi la lipsurile din viaţa imigranţilor.

Însărcinat să citească mesajul Papei la ceremonia de deschidere a forului a fost cardinalul Peter Turkson, preşedintele Consilului Pontifical de Pace şi Justiţie.

Sursa: BBC Mundo

About Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top