Home / De toate / O britanică a vâslit 150 de zile între Japonia şi Alaska

O britanică a vâslit 150 de zile între Japonia şi Alaska


Posted by: Adrian in De toate Comments Off on O britanică a vâslit 150 de zile între Japonia şi Alaska 1629 Views

barca 1

Sarah Outen, de 28 de ani, a navigat peste 6.900 de kilometri în ambarcaţiunea sa botezată Happy Socks.

O femeie britanică a călătorit vâslind din Japonia în Alaska, o aventură ce a început la 27 aprilie şi s-a sfârşit după un epuizant drum de 150 de zile.

Sarah Outen, de 28 de ani, a ajuns luni seara pe insula Adak, o comunitate de 320 de persoane, care au urat bun venit femeii ce a navigat peste 6.900 de kilometri în ambarcaţiunea sa botezată Happy Socks.

barca 2

Outen devine astfel prima persoană de când există înregistrări care a parcurs vâslind distanţa în Pacificul de Nord, după cum arată Melanie Johnson, parte în proiectul expediţiei.

“Am avut câteva din lunile cele mai intense şi memorabile din viaţa mea în Pacific”, a spus femeia licenţiată a Universităţii din Oxford.

“A fost genial şi brutal totodată”, arată situl BBC, unde a mărturisit că traseul a dus-o la limite nebănuite, atât fizic cât şi mental.

PROIECTUL LONDON2LONDON

Expediţia are ca obiectiv turul lumii în bicicletă, caiac şi vâslind. Iniţiativa de a parcurge 32.190 kilometri, numită “London2London”, a început la 1 aprilie 2011, fiind parcurşi 17.700 de kilometri în caiac şi bicicletă prin Europa şi Asia, până în Japonia.

Scopul expediţiei este strângerea de fonduri pentru patru organizaţii de caritate, după cum indică situl său web.

Outen a fost de asemenea prima femeie şi persoana cea mai tânără care a traversat vâslind solitar Oceanul Indian, din Australia în Mauritius, succes obţinut în 2009, a spus Johnson.

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top