Home / Tehnologie / Noul obiectiv Google: fabricarea roboţilor

Noul obiectiv Google: fabricarea roboţilor


Posted by: Adrian in Tehnologie Comments Off on Noul obiectiv Google: fabricarea roboţilor 705 Views

roboti

Creatorul Android, Andy Rubin, a dezvăluit că va fabrica o linie de roboţi pentru Google. În principiu, aceştia nu vor fi destinaţi uzului casnic ci vor fi programaţi pentru industrie astfel încât să sporească gradul de automatizare în diverse sectoare.

Dacă Amazon a anunţat că în 2015 va trimite coletele acasă la clienţi cu drone zburătoare, se pare că responsabilii de la Mountain View nu au vrut să rămână în urmă şi îi vor face concurenţă în ceea ce priveşte automatizarea. Asta ar explica, în parte, eforturile Google din ultimul semestru de a achiziţiona şapte companii de tehnologie.

Proiectul fabricării unei noi generaţii de roboţi a fost dezvăluit de Andy Rubin într-un interviu acordat ziarului The New York Times. Conform lui Rubin, există o importantă viziune de viitor în acest domeniu şi a afirmat că vom vedea o panoramă robotizată de acum în zece ani.

La rândul său, CEO şi cofondatorul Google Larry Page şi-a arătat entuziasmul faţă de noul proiect al lui Andy Rubin pe profilul său de Google +. “Ultima sa reuşită, Android, a început cu o idee nebunească şi a sfârşit punând un supercalculator în sute de milioane de buzunare. Deocamdată este devreme, dar nu vreau să aştept prea mult până să văd rezultatul”, a asigurat Page pe profilul menţionat.

Sursa: cincodias.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top