Home / Tehnologie / Stiinta / Nou proiect pentru energie solară din spaţiu

Nou proiect pentru energie solară din spaţiu


Posted by: Adrian in Stiinta, Tehnologie Comments Off on Nou proiect pentru energie solară din spaţiu 2665 Views

solar

De câţiva ani Statele Unite pariază puternic pe energia solară: acum câteva săptămâni, de exemplu, s-a pus în funcţiune cea mai mare centrală din lume în deşertul californian Mojave.

Însă proiectele pentru a beneficia de această sursă curată şi inepuizabilă marg chiar mai departe. Dincolo de Terra.

După cum a dezvăluit recent într-un comunicat de presă, marina nordamericană dezvoltă un concept de instalaţie gigant –cât nouă terenuri de fotbal– care va orbita în spaţiu.

Inginerii Laboratorului de Cercetare Navală (NRL) au proiectat deja un modul cu trei părţi distincte: un panou fotovoltaic, un dispozitiv electronic ce transformă energia în radiofrecvenţă şi o antenă ce o dirijează spre receptoare de pe Terra.

Prototipul a fost testat în condiţii similare celor din afara atmosferei. Planul prevede asamblarea cu ajutorul roboţilor atât a modulelor cât şi a inelului de reflectoare ce ar concentra razele solare.

În principiu, obiectivul este alimentarea cu energie a oricărui loc de pe planetă, oricât de îndepărtat, unde are loc o operaţiune militară sau de ajutor umanitar.

În prezent transportul de carburanţi sau generatoare electrice la astfel de amplasamente este complex, scump şi periculos.

Sursa: muyinteresante.es

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top