Home / Din lume / Misteriosul crater din Siberia

Misteriosul crater din Siberia


Posted by: Adrian in Din lume, In poze 0 1640 Views

crater

Unele colţuri ale planetei ridică semne de întrebare pe care ştiinţa nu este capabilă să le rezolve. Una dintre necunoscute este şi craterul Patomsky, o formaţiune geologică a cărei origine nu a putut fi explicată de oamenii de ştiinţă.

Această ciudată formaţiune se găseşte în mijlocul pădurilor din Irkutsk în Siberia şi a fost descoperită în 1949 când geologul Vadim Kolpakov realiza o hartă a acestei regiuni ruse. De atunci s-a speculat mult asupra originii sale, cu teorii care susţineau că a fost creată de o civilizaţie antică până la construcţia de către prizonierii unui gulag secret.

Totuşi, una dintre principalele teorii legate de formarea acestei structuri indică un impact al unui corp ceresc ce a explodat deasupra regiunii Krasnoyarsk în 1908, şi al cărui crater nu a fost niciodată localizat. Alte studii recente datează vechimea acestei formaţiuni la 250 de ani, drept pentru care dacă originea ei ar fi un meteorit, ar trebui să fie unul anterior. Problema este că nu s-au găsit niciun fel de resturi de roci provenite din spaţiu.

Altă posibilă explicaţie a acestei formaţiuni este că ar fi vorba de un vulcan care, în loc să expulzeze lavă, a suferit o violentă explozie de gaz.

 Sursa: peopledaily.com

About Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top