Home / Masini / Concepte / Mercedes Unimog este caravana cea mai aventurieră din lume

Mercedes Unimog este caravana cea mai aventurieră din lume


Posted by: Adrian in Concepte, Masini Comments Off on Mercedes Unimog este caravana cea mai aventurieră din lume 130 Views

Dacă eşti între aceia care cred că Mercedes Clase G este vehiculul de teren cel mai capabil de la firma cu stea, cred că te înşeli. Mai ales când vezi de ce este capabil să facă Mercedes Unimog, un impozant camion creat cu scop militar.

Aceasta a fost chiar baza preluată de specialiştii australieni de la EarthCruiser, care au luat un Mercedes Unimog U 430 pentru a fabrica această impresionantă caravană capabilă să te ducă la capătul lumii. Literal.

Bazată pe Mercedes Unimog

Botezată EarthCruiser Explorer XPR440, are nişte bare de protecţie specifice fabricate din oţel, pe care au fost ataşate nişte cârlige de remorcare, lumini auxiliare LED şi inclusiv un cabestan faţă cu capacitatea de a remorca până la 9.000 kilograme. Pe laterale apar diferite compartimente pentru a transporta de toate iar unul are şi un grill pentru petrecere în aer liber sub copertina laterală.

În partea din spate s-au ataşat diferite suporturi în care se poate transporta inclusiv o motocicletă, dar mai există şi un troliu spate.

Pentru a menţine la nivel caroseria în momentul staţionării, acest EarthCruiser XPR440 nu se limitează la clasicele tălpi utilizate de restul caravanelor. În locul lor se mizează pe un sistem de nivelare cu patru stâlpi controlaţi pneumatic.

Transportă 800 de litri de carburant

Datorită acestui fapt vă puteţi bucura de perfecţiunea interiorului său, unde se află o zonă de sufragerie pentru patru persoane, două paturi duble, o baie completă cu duş… Nu lipseşte nici o zonă de gătit, microunde, frigider şi congelator, chiuvetă sau aer condiţionat.

Sub caroserie s-au montat diferite rezervoare pentru a transporta până la 860 de litri de apă, alături de alţi 800 de litri de carburant, prin care autonomia maximă poate ajunge la 3.500 de kilometri.

Caravana este propulsată de un motor diesel de 300 CP, trimişi la cele patru roţi printr-o transmisie automatică. Pentru mai multă aventură există elemente ca reductorul sau diferite blocaje de diferenţiale, care sunt de serie la acest Unimog, care în plus are un sistem VarioPilot, care în doar 30 de secunde poate schimba de la stânga la dreapta şi viceversa poziţia volanului şi pedalelor.

Motor 16 https://www.motor16.com/noticias/mercedes-unimog-caravana-aventurera-mundo/

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top