Home / Masini / De lux / Maserati Levante, un SUV de lux

Maserati Levante, un SUV de lux


Posted by: Adrian in De lux, Masini Comments Off on Maserati Levante, un SUV de lux 235 Views

Din 2016, a deţine un Maserati plin de sportivitate, design şi temperament nu mai cere obligatoriu sacrificarea spaţiului, dorinţa de a abandona asfaltul pentru o pistă radicală sau prestaţii de infarct. Deoarece, ca un bun SUV, Levante răspunde acestor necesităţi fără a renunţa la emoţia unui GT, ori la sunetul magic şi înspăimântător al unei maşini sportive de rasă.

Acum Maserati cel mai aventuros devine mai sigur, dar îşi permite şi luxul de a-şi îmbogăţi imaginea exclusivă cu finisaje de excepţie, în acest caz GranLusso, care pariază totul pe lux şi sofisticare.

Ultima versiune a tot terenului italian a adoptat direcţia asistată electrică în locul celei hidraulice folosite până acum. Aceasta suportă mai bine diferitele moduri de conducere şi permite utilizarea noilor funcţii ADAS de asistenţă la conducere. În plus, asistenţa electrică păstrează simţul direcţiei ca şi sistemul hidraulic graţie unui reglaj senzaţional ce imită la perfecţie doza de ajutor a metodei mecanice, fără a pierde senzaţiile ori sensibilitatea ce se transmite la volan de la roţi.

În orice caz, există ceva mai important chiar decât ce se întâmplă sub roţi, este ceea ce se ‘coace’ sub capotă. Acolo, ascuns, găsim un motor V6 biturbo de 350 CP asociat unei cutii ZF cu 8 viteze şi nişte padele mari de schimb pe volan.

Acest propulsor, denumit F160, care utilizează o turbină de joasă inerţie pentru fiecare rând de cilindri şi injecţie de combustibil de înaltă presiune -200 bari-, este proiectat şi asamblat de Ferrari la Maranello şi nu are nimic de-a face cu cel utilizat de Alfa Romeo, cu caracteristici similare.

Consumul real, pentru cei preocupaţi de acest aspect, oscilează între 11 şi 20 l/100 km în funcţie de “sprinteneala” piciorului drept. Deşi media verificată şi acceptabilă este între 13 şi 15 l/100 km.

Finisajul GranLusso, pentru care trebuie plătiţi 10.500 euro în plus, oferă scaune faţă Comfort cu 12 ajustări electrice şi funcţie de memorie pentru acces la configurările preselectate. De asemenea se poate alege între tapiţeria completă de piele premium italiană ori cea Zegna Silk Edition de mătase.

În rest, Levante egalează capacităţile ‘off road’ ale versiunii diesel, graţie unei tehnologii excelente şi numeroaselor moduri de conducere.

Motor 16

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top