Home / Masini / Lit Motors C-1 obţine fonduri pentru dezvoltare

Lit Motors C-1 obţine fonduri pentru dezvoltare


Posted by: Adrian in Masini, Sub 4 roti Comments Off on Lit Motors C-1 obţine fonduri pentru dezvoltare 2265 Views

lit moto 2

Proiectul de construire a unei motociclete electrice cu caroserie închisă, precum o maşină, a fost obsesia multor ingineri. Problema a fost cum să se susţină invenţia pe doar două roţi şi să aibă în plus şi stabilitate ca să nu te răstorni cu ea. Lit Motors s-a încumetat la un proiect, pe care l-a denumit Lit Motors C-1, care a rezolvat problema.

Până acum prototipul creat de Lit Motors era capabil să circule doar cu o viteză maximă de 15 km/h şi practic doar în linie dreaptă. Pentru a-şi menţine stabilitatea în orice moment şi să nu se răstoarne dispunea de un complex sistem de giroscoape.

Ca să avanseze cu proiectul de construcţie a unui prototip de Lit Motors C-1 capabil să atingă viteze de până la 160 km/h şi să întoarcă înclinându-se la 45 de grade, era necesar aportul de bani mai mulţi pentru plata unei echipe de design, ca şi un studiu de inginerie adecvat.

lit moto

Mark Pincus este un pionier al internetului, întreprinzător cu abilităţi speciale în a descoperi potenţialul unor întreprinderi de concepţie nouă, precum Facebook şi Twitter şi co-fondator al editorialului de jocuri sociale Zynga. Mark s-a orientat spre Lit Motors şi a decis să-i sprijine proiectul, împreună cu un grup de asociaţi investitori şi a obţinut la ultima rundă de finanţare ceva mai mult de două milioane de dolari.

lit moto 3

Această nouă rundă de finanţare va permite Lit Motors să aibă în curând disponibil prototipul Lit Motors C-1 îmbunătăţit şi complet funcţional şi care pretinde să fie prezentat publicului ca un produs finit gata de a intra în producţie.

Sursa: motorpasionfuturo.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top