Home / Tehnologie / Gadgeturi / Icis, ochelarii inteligenţi mai frumoşi decât Google Glass

Icis, ochelarii inteligenţi mai frumoşi decât Google Glass


Posted by: Adrian in Gadgeturi, Tehnologie Comments Off on Icis, ochelarii inteligenţi mai frumoşi decât Google Glass 2512 Views

ochelari 1

Ochelarii inteligenţi Google Glass au fost primiţi cu două feluri de reacţii. Prima a fost surpriza. Păreau transpuşi din SF în realitate. Cealaltă reacţie a fost dezgustul, mai ales datorită aspectului lor aparte. Desenul a fost criticat întrucât este foarte uşor să identifici pe cineva care îi poartă.

Icis, dacă ajunge să se concretizeze, va putea soluţiona această ultimă chestiune. Aceşti ochelari inteligenţi au un design mult mai adaptat la modă şi nu vei părea ridicol folosindu-i, deoarece nu se observă că ar avea ceva special, la prima vedere.

Un grup de întreprinzători nordamericani speră să strângă pe situl de crowdfunding Indiegogo suma de 80 mii de dolari şi să concretizeze proiectul. Este o sumă mare dar utilizatorii deja au demonstrat anterior un mare sprijin pentru wearables iar ideea Icis pare atractivă: nişte ochelari inteligenţi care să aibă în sfârşit un aspect decent.

Funcţionarea este diferită de a Google Glass, şi acesta este unul dintre lucrurile care permit un design mai amiabil. Se lucrează într-un prim moment la trei modele, dintre care două nu vor avea cameră. Acest fapt înseamnă deja o reducere de spaţiu şi neavând o lentilă adăugată la cameră ajută la vederea mai normală.

Softul SocialFLO estecel ce face să funcţioneze aceşti ochelari, şi de asemenea aplicaţia ce va fi disponibilă pentru Android, iOS şi Windows Phone. Icis se conectează prin Bluetooth cu aceasta pentru a arăta notificări, de exemplu tweets, mesaje text sau adrese GPS.

ochelari

Utilizatorul controlează gadgetul printr-un panou tactil din partea laterală a ochelarilor. Modelul cel mai complex, Icis Bold, include o cameră foto integra.

Icis este o propunere interesantă în zona de wearables. Pentru 320 de dolari se poate obţine modelul de bază, Icis Bold costă 420 dolari.

 Sursa: gizmologia.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top