Home / Masini / Concepte / Hyundai Intrado, micul crossover cu pilă de hidrogen

Hyundai Intrado, micul crossover cu pilă de hidrogen


Posted by: Adrian in Concepte, Masini Comments Off on Hyundai Intrado, micul crossover cu pilă de hidrogen 2312 Views

hyundai 1

La Salonul de la Geneva se prezintă un nou concept de Hyundai, denumit Intrado. La nivel estetic anticipează viitorul crossover mic al mărcii (sub actualul iX35), în timp ce tehnologia se detaşează prin motorul alimentat de o pilă de combustibil de ultima generaţie.

Hyundai Intrado va fi un viitor rival al actualelor Renault Captur, Peugeot 2008, Ford EcoSport…

Designul său numit ‘Sculptură fluidă’ e lipsit de accesorii inutile şi are o mare eficienţă aerodinamică. Când va ajunge pe piaţă Hyundai Intrado va avea o caroserie cu cinci uşi şi o lungime de 4,10 metri.

Hyundai a făcut eforturi pentru a-i reduce la minim greutatea utilizând la şasiu elemente fabricate din fibră de carbon, în timp ce caroseria este de oţel superuşor. De asemenea s-au eliminat toate elementele inutile care fac să crească greutatea finală a vehiculului.

hyundai 2

Interiorul combină elemente analogice cu digitale pentru a informa şoferul de toate aspectele referitoare la conducere, dar eliminând mare parte din comenzi, cu un design foarte curat, însă cu impact al detaliilor în ‘Beaufort Orange’, ce contrastează cu elementele din fibră de carbon.

Pentru a pune în mişcare acest concept, Hyundai a creat un sistem de pilă de combustibil alimentat cu hidrogen. Utilizează o baterie de 36 kWh cu ioni de litiu, şi rezervorul de hidrogen se poate umple în câteva minute pentru a oferi o autonomie de circa 600 km, evacuând doar apă. Hyundai este o marcă avansată în folosirea acestei tehnologii cu pilă de combustibil, comercializând chiar iX35 Fuel Cell.

Sursa: motor16.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top