Home / Tehnologie / Stiinta / GREPIT: Unde visurile devin realitate

GREPIT: Unde visurile devin realitate


Posted by: chatte in Stiinta, Tehnologie Comments Off on GREPIT: Unde visurile devin realitate 1201 Views

“Imaginează, creează, inspiră!”, asa suna indemnul unor tineri din Botosani care si-au dorit sa schimbe putin cate putin, pe cat posibil, viziunea romaneasca despre ce inseamna lumea calculatoarelor. Asadar, s-a nascut proiectul GREPIT. Ce inseamna?

BKN8PkFCAAAuxqD.jpg large

Dupa cum spun acesti tineri pe site-ul lor de prezentare, GREPIT este o initiativa dedicata dezvoltarii competentelor tinerilor pasionati de calculatoare, prin simularea unui mediu competitional dar si colaborativ, provocator si fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI.

Iar cu aceasta idee au pornit la drum. Au creat si un concurs pentru a stimula spiritul competitiv din fiecare tanar pasionat de IT dorind, astfel, sa aduca ceva nou, sa reformeze si sa faca un pic mai mult din acest domeniu al calculatoarelor.

Concursul este si va ramane un proiect realizat “de tineri si pentru tineri”, ceea ce il face extrem de atractiv pentru participanţi si unic in randul concursurilor de informatica, mai spun ei.

Telul pe care il au acesti tineri este acela de a aduce ceva nou in randul tinerilor pasionati de informatica, de a ii stimula si a ii face sa simta ca pasiunea pe care o pun in acest domeniu, nu este una de prisos, ca roadele imaginatiei si muncii lor va fi rasplatita.

GREPIT vrea sa aduca ceva nou in randul concursurilor de informatica romanesti, vrea sa rasplateasca inteligenta tinerilor pasionati de domeniul IT si sa faca din acest concurs un pas inainte pentru dezvoltarea intregului domeniu IT in Romania. Pasiunea pusa de acesti tineri in proiectul lor este de a aduce concursurile de informatica romanesti pe culmile si gloria demne de mai marile concursuri de informatica realizate in afara tarii sau a continentului.

Si, din cate se poate observa, deja sunt pe calea cea buna. Asadar, daca esti pasionat de acest domeniu al calculatoarelor si vrei si tu sa ajuti in felul tau sau sa primesti o recunoastere oficiala pentru munca pe care ai depus-o in domeniul calculatoarelor, daca vrei ca imaginatia ta sa prinda roade si sa inspire si alti oameni, atunci GREPIT este locul potrivit pentru tine si o rampa de lansare foarte buna.

Nu de mult, printre participantii GREPIT s-a aflat si castigatorul acestui an al celui mai mare concurs de stiinta din lume, Ionut Budisteanu, caruia participarea la GREPIT cu siguranta i-a oferit rampa de lansare si deschiderea de care avea nevoie pentru a merge mai departe.

Intel®  International Science and Engineering Fair® (Intel ISEF) 2013

Asadar, daca si tu vrei sa te numeri printre pasionatii de calculatoare a caror idei nu numai ca primesc o recunoastere, dar si rampa de lansare de care ai nevoie pentru a urma o cariera de succes in acest domeniu, atunci GREPIT este locul potrivit pentru tine!

Pentru mai multe detalii, acceseaza site-ul celor de la GREPIT si convinge-te singur: http://www.grepit.info/.

About chatte

Comments are closed.

Scroll To Top