Home / Tehnologie / Gadgeturi / Google smartwatch este aproape de lansare

Google smartwatch este aproape de lansare


Posted by: Adrian in Gadgeturi, Tehnologie Comments Off on Google smartwatch este aproape de lansare 872 Views

google smart

După ce Samsung a atras atenţia tuturor lansându-şi ceasul inteligent şi Sony şi-a reînnoit modelul, Google este gata să intre şi el în joc. Informaţia că un smartwatch de la Google va fi lansat în scurt timp a ieşit în presă. Compania este în acest moment în negocieri cu fabricanţii de hardware asiatici. Dispozitivul va utiliza Android şi Google Now va fi axa de funcţionare.

Publicaţia americană The Wall Street Journal afirmă că unul din zvonurile din ultimele luni a devenit realitate. Smartwatch de la Google încetează să mai fie un concept, devenind un produs de vânzare şi totul arată că nu mai este mult până la data lansării sale.

Ceasul Google va funcţiona cu o versiune modifica de Android ca sistem operativ. Funcţionalitatea se va baza pe Google Now, asistentul inteligent al companiei, ce oferă utilizatorului informaţii relevante făcând uz de diverse date precum localizare, orar şi beneficiind de informaţia stocată în servicii ale Google precum Gmail sau Calendar.

Inginerii de la Google s-au concentrat mai ales pe un aspect: bateria. Au ca obiectiv crearea unui dispozitiv care să dureze mai mult timp pornit şi care să nu necesite atâtea reîncărcări ca şi cel al concurenţei.

Va fi interesant să cunoaştem ideile pe care le au de a sincroniza folosirea smartwatch cu Google Glass, o combinaţie ce acum câţiva ani părea dintr-un film SF şi astăzi este o realitate.

Piaţa de smartwatch are un mare potenţial de creştere pe viitor. Se speră ca în anul 2015 produbeneficii de 10 miliarde de dolari. Principalele companii sunt deja interesate să ia o cotă cât mai mare din aceşti bani. Dacă smartwatch de la Google, a cărui dată de lansare sau preţ nu au fost confirmate, se transformă în realitate, va fi doar o chestiune de timp până când concurenţa îl va imita.

Sursa: gizmologia.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top