Home / Celebritati / Georges Moustaki a decedat!

Georges Moustaki a decedat!


Posted by: chatte in Celebritati Comments Off on Georges Moustaki a decedat! 722 Views

Georges Moustaki, cantaret de origine greaca, compozitor al unor piese celebre interpretate de Edith Piaf, Yves Montand si Pia Colombo, cum ar fi “Milord” si “Le Métèque”, a decedat in aceasta dimineata la varsta de 79 de ani, relateaza APF.

61327903

Georges Moustaki, pe numele sau real era Giuseppe Mustacci, s-a nascut pe 3 mai 1934, la Alexandria, din parinti greci de origine evreiasca care s-au mutat in Egipt. In 2011, acesta a anuntat ca se confrunta cu probleme respiratorii, boala sa “ireversibila” facandu-l sa devina “absolut incapabil sa mai cante”.

In 1951, muzicianul s-a mutat la Paris, unde l-a cunoscut pe George Bassens, al carui nume l-a preluat mai tarziu, in semn de omagiu pentru acesta. Moustaki a compus mai bine de 300 de piese pentru mai marii interpreti francezi, printre care si binecunoscuta Edith Piaf, dar si de asemenea pentru Yves Montand, toate acestea inainte de a le canta el insusi.

Printre cele mai celebre piese ale acestuia se numara “Milord”, compusa in 1958 pentru Edith Piaf si tradusa in intreaga lume si “Le Métèque” (1969), interpretata mai intai de Pia Colombo, refren care a facut inconjurul lumii.

Insa, nu numai acestea sunt piese demn de mentionat. Printre altele mai putem aminti piese interpretate de Serge Regiani – “Sarah”, “Ma liberté”, “Ma solitude”, “Votre fille a vingt ans”, dar si “La Dame Brune” (Barbara, 1968), “Joseph” si “La Marche de Sacco et Vanzetti”.

Pasionat de pictura, dar si poliglot, artistul a locuit vreme de peste 40 de ani pe insula Saint-Louis din Paris.

Sursa: stirileprotv.ro

About chatte

Comments are closed.

Scroll To Top