Home / Masini / Concepte / Ford Mustang Cobra Jet. Un dragster pentru circuit

Ford Mustang Cobra Jet. Un dragster pentru circuit


Posted by: Adrian in Concepte Comments Off on Ford Mustang Cobra Jet. Un dragster pentru circuit 118 Views

În anul 1968 era prezentat la evenimentul Woodward Dream primul Ford Mustang Cobra Jet din istorie. Acum, după cincizeci de ani, firma cu oval albastru a prezentat demnul său succesor.

Cu scopul de a atrage privirile publicului mai exigent şi ale tuturor entuziaştilor care ar dori să utilizeze Ford Mustang în competiţii de viteză, firma cu oval albastru a creat în anul 1968 Cobra Jet.

O astfel de creatură a fost prezentată la evenimentul Woodward Dream, aceeaşi scenă pe care acum, după cincizeci de ani, au ales-o pentru a prezenta lumii întregi demnul său succesor, noul Ford Mustang Cobra Jet, o maşină din care se vor fabrica doar 68 bucăţi ca omagiu adus anului de lansare a predecesorului său.

Doar pentru piste de viteză

Caroseria acestui Ford Mustang Cobra Jet prezintă noile trăsături ale versiunilor de stradă, dar a fost modificată la toate nivelurile pentru a optimiza la maxim aerodinamica. Asta se observă în partea frontală, în timp ce în spate s-a lăsat spaţiu să se monteze spoilerele necesare pentru ca maşina să nu ridice botul la accelerare, şi o paraşută pentru frânare.

Cumpărătorul care va fi selectat pentru unul dintre exemplare îl va putea achiziţiona exclusiv în culorile Race Red sau Oxford White, la fel ca şi colantele referitoare la a 50-a aniversare. Acestea vor fi disponibile gratuit.

Pentru a pune în mişcare acest Ford Mustang Cobra Jet s-a optat pentru cunoscutul motor 5.0 V8 utilizat de restul de Ford Mustang GT, doar că cilindreea a fost mărită până la 5,2 litri. Nefiind mulţumiţi cu asta, cei de la Ford au instalat şi un compresor Whipple de 3.0 litri, un nou sistem de admisie, un eşapament de competiţie… Ford nu a dezvăluit puterea dar, dacă nu atinge 800 CP, îi lipseşte doar puţin. Sigur.

Nu i-a anunţat nici performanţele, dar se vorbeşte că ar putea parcurge sfertul de milă în 8,5 secunde, atingând viteze de peste 240 km/h.

De la 130.000 de dolari

Pentru a lipi creatura de ‘pista de decolare’ s-au folosit pneuri specifice şi suspensii create special pentru această ocazie. Nu lipsesc nici frânele supradimensionate, fără a uita de cuşca de siguranţă sau instrumentele de bord pe care se afişează datele necesare.

Cumpărătorul din Statele Unite care ar vrea unul din aceste Ford Mustang Cobra Jet va trebui să plătească minim 130.000 de dolari, care la cursul actual reprezintă circa 114.300 euro.

Motor 16

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top