Home / De toate / Facebook pierde teren! Tinerii sunt satui de reteaua de socializare

Facebook pierde teren! Tinerii sunt satui de reteaua de socializare


Posted by: chatte in De toate Comments Off on Facebook pierde teren! Tinerii sunt satui de reteaua de socializare 641 Views

Potrivit unui raport realizat de firma de cercetare “Pew Research Center”, citat de Brand Channel, mai mult tineri din zilele noastre, denumiti de altfel si “Generatia Facebook” nu mai vor sa fie legati de reteaua de socializare.

facebook-makes-you-sad

In urma unui sondaj realizat pe un esantion de 802 adolescenti, avand intre 12 si 17 ani, ce contin intrebari legate de obiceiurile de consum in mediul online, majoritatea au raspuns ca incep sa vada Facebook ca o “povara sociala”.

Facebook este in continuare adanc integrat in viata cotidiana a adolescentilor, incat uneori este vazut ca pe un instrument si o obligatie, mai degraba decat ca o platforma noua si interesanta, dedicata tinerilor“, spune raportul.

Desi aproximativ 94% din tineri isi pastreaza conturile de Facebok, majoritatea au inceput sa migreze spre alte retele de socializare precum Twitter si Instagram, unde, spun ei, li se ofera o mai mare libertate de exprimare.

Potrivit sondajului, 5% dintre cei intervievati au conturi pe Tumblr, 7% sunt activi pe Myspace, iar 11% dintre ei avand cont pe Instagram.

Problema care este expusa ca fiind cea mai des intalnita si “agasanta” totodata pentru tineri, este aceea ca Facebook alimenteaza “dramatismul” si incurajeaza share-urile in exces, desi, in realitate, tinerii nu doresc acest lucru, cat nici sa impartaseasca detalii din viata lor personala.

sad fb

“Adolescentii impartasesc o gama larga de informatii despre ei insisi pe site-urile de social media. Intr-adevar, aceste site-uri sunt create pentru a incuraja impartasirea informatiilor si expansiunea retelelor. Cu toate astea, putini adolescenti se bucura de aceasta abordare extrem de deschisa din social media. In schimb, ajung sa ia masuri pentru a-si proteja si restrictiona profilurile, iar obiceiurile lor variaza puternic in functie de genul fiecaruia si marimea retelelor”, se arata in raport.

Un participant al acestui sondaj, declara urmatoarele:

Am cont pe Facebook, Tumblr si Twitter. Facebook si Twitter nu prea folosesc. Prefer sa ma uit pe Tumblr ca sa gasesc povesti interesante. Imi place acesta din urma pentru ca nu trebuie sa postez o anume imagine falsa despre mine si nu trebuie sa interactionez cu oamenii cu care nu vreau neaparat sa vorbesc”.

5860723031_da003642c5_o-520x245

Declaratia acestui tanar vine cum nici nu se poate mai bine dupa ce Yahoo! a cumparat Tumblr-ul lui David Karp pentru suma de 1.1 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Karp declara ca nu vede Tumblr-ul ca o retea de socializare ci mai degraba ca un instrument tehnologic creativ, inrudit cu nume mari ca Adobe, Dell sau Apple.

“Este o obsesie cu social media acum. Dar media de care ne bucuram este in special creata de o armata de dezvoltatori independenti”, a mai declarat Karp. Acesta a mai spus ca cei 300 de milioane de oameni care ii viziteaza site-ul in fiecare luna, vin acolo “nu pentru ca prietenii lor sunt acolo, ci pentru ca acolo exista un continut pe care vor sa il consume si la care vor sa ia parte”.  

Spre deosebire de competitorii sai, Facebook, Instagram sau YouTube, Tumblr mai are insa de lucrat la prezenta in topurile preferintelor utilizatorilor de telefoane mobile, acolo unde este mai putin vizibil.

Sursa: incont.ro

About chatte

Comments are closed.

Scroll To Top