Home / Amuzante / Descoperă rasa de câini care nu latră niciodată

Descoperă rasa de câini care nu latră niciodată


Posted by: Adrian in Amuzante Comments Off on Descoperă rasa de câini care nu latră niciodată 137 Views

Există o rasă de câini cu origini în Africa, incapabili să latre, Basenji

Una dintre trăsăturile distinctive ale câinilor este capacitatea de a lătra şi în general folosesc lătratul pentru a comunica, cu tot deranjul pe care uneori ni-l provoacă. Lătrăturile agresive ce ameninţă sunt mai puţine, este mai obişnuit să o facă pentru a spune că sunt bucuroşi să te vadă, să-ţi ceară să te joci cu ei, ori să salute alţi câini. Împreună cu mişcarea cozii, sunt elementele de bază ale comunicării lor, deşi uneori par zgomotoase şi ca stăpâni ne pot pune într-o situaţie mai mult decât incomodă.

Totuşi, există o rasă de câini, basenji, care sunt incapabili să latre. Continuă să aibă impulsul de a comunica, dar fizic nu pot scoate lătrături nici dacă vor. Asta deoarece laringele lor are o orientare diferită de a restului câinilor şi coardele lor vocale sunt foarte plane, strânse şi superficiale, drept pentru care nu sunt capabili să scoată un sunet generând un lătrat puternic.

Câinele cel mai “pisicos”

Însă, în ciuda concepţiei că basenji este o rasă mută, care nu poate lătra, nu înseamnă că nu reuşeşte să se exprime prin sunet. Marea surpriză a basenji este că felul său de a lătra seamănă mai mult a mieunat de pisică decât a sunet de câine. De fapt, pare un cântec tirolez, fiind un fel de hăulit slab şi totodată sufocat.

Caracterul unui basenji, de fapt, se aseamănă mai mult cu al pisicilor, deoarece sunt câini foarte independenţi şi nedornici de jocuri ori de alint. În plus, au un mod caracteristic de a se curăţa, lingându-şi labele, ceea ce seamănă mult cu comportamentul felin.

Această rasă nu agreează contactul fizic, nici nu face pe câinele ciobănesc strângând familia în grup. Basenji este activ, dar îşi foloseşte energia pentru a se juca singur şi a face plimbări lungi. La origine a fost un câine de vânătoare, obişnuit să-şi urmărească prăzile. Împarte această atitudine cu felinele şi, alături de “mieunat”, sunt motivele pentru care basenji este considerat “motanul” câinilor.

Hola.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top