Home / De toate / Descoperă kaniwa, alimentul viitorului

Descoperă kaniwa, alimentul viitorului


Posted by: Adrian in De toate Comments Off on Descoperă kaniwa, alimentul viitorului 162 Views

Aceasta este sora mai mică a quinoa şi, conform FAO, ar putea revoluţiona alimentaţia mondială

Îmbogăţirea dietei noastre cu alimente necunoscute este un fenomen relativ nou. Dietele “healthy” ne-au făcut să descoperim beneficiile noilor ingrediente care în altă parte a planetei sunt cotidiene dar despre care nu am auzit niciodată acasă. Acesta este cazul kaniwa (numită şi “canihuá”), o sămânţă care prin textură se consideră o pseudocereală şi care în Peru se consumă în câte moduri îţi poţi imagina.

Este plină de nutrienţi, fiind cunoscută drept “ciocolată andină” pentru bogăţia şi culoarea sa maro. Kaniwa se consideră un înlocuitor de carne, deoarece proteina vegetală a kaniwa este extraordinar de complexă: 7 grame de proteină pe porţie şi 160 de calorii. Adică aproape dublul de proteine faţă de orez, deşi are doar 30 de calorii în plus.

Kaniwa este considerată sora mai mică a quinoa şi, ca şi aceasta, a fost catalogată drept superaliment de către FAO. Însă este mică, seminţele sale sunt de patru ori mai mici decât cele de quinoa. Când ne referim însă la nutrienţii săi este foarte mare şi asta poate face ca, probabil, să o depăşească în scurt timp pe sora mai mare.

Hola.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top