Home / De toate / Decizia Facebook: fara poze sau mesaje sexiste la adresa femeilor

Decizia Facebook: fara poze sau mesaje sexiste la adresa femeilor


Posted by: chatte in De toate Comments Off on Decizia Facebook: fara poze sau mesaje sexiste la adresa femeilor 1275 Views

Mesajele pe care nu mai ai voie de acum inainte sa le mai publici pe Facebook sunt acelea cu referire sexista sau violenta la adresa femeilor. Compania doreste prin aceasta initiativa sa protejeze femeile de mesajele de acest gen.

61312741

Dupa ce mai multe organizatii au militat in acest sens, Facebook a decis sa accepte restrictionarea acestor mesaje considerate jignitoare la adresa femeilor.
Decizia companiei vine si dupa actiunile mai multor companii care au descis sa isi retraga reclamele de pe site-ul acestora de socializare in semn de protest fata de continutul abuziv.

Organizatiile au cerut reprezentatilor Facebook sa aiba o atentie sporita in ceea ce priveste mesajele de genul, dand de altfel si multiple exemple de mesaje agresive la adresa femeilor.

Unul dintre exemple a fost controversatul caz al Rihannei si al lui Chris Brown cand cantareata a fost batuta de acesta si apoi a postat pe pagina personala o poza cu ea plina de vanatai, aluzie facandu-se la bataia pe care el i-a dat-o cantaretei.

Un alt exemplu mai este si o poza in care se afla o femeie intr-o balta de sange, alaturat mesajul fiind ““Imi place pentru mintea ei”.

Dupa ce Facebook a invocat de multiple ori mesajul la libera exprimare, reprezentatii retelei de socializare au decis ca ar trebui sa devina mult mai stricti in aceasta privinta, sa isi revizuiasca gradul de toleranta si sa isi instruiasca mai bine moderatorii retelei.

“In ultima perioada, a devenit evident ca sistemele noastre de identificare si indepartare a continutului jignitor nu au functionat atat de eficient pe cat ne-am fi dorit, in special in ceea ce priveste sexismul.
In unele cazuri, acest continut jignitor nu este indepartat atat de repede pe cat ne-am dori. In ultimele luni, am lucrat pentru imbunatatirea acestor sisteme”
, au declarat cei de la Facebook.

Ramane de vazut cat de bine isi vor face de acum incolo treaba.

Sursa: stirileprotv.ro

About chatte

Comments are closed.

Scroll To Top