Home / Tehnologie / Stiinta / De cate ori se “scarpina” Google pe creier sa iti redea rezultatele cautate?

De cate ori se “scarpina” Google pe creier sa iti redea rezultatele cautate?


Posted by: chatte in Stiinta, Tehnologie Comments Off on De cate ori se “scarpina” Google pe creier sa iti redea rezultatele cautate? 564 Views

De 500 de milioane de ori pe zi! Cam de atatea ori o face.

Zi de zi 15% din interogarile solicitate nu au fost niciodata gasite inaintea motorului de cautare Google. Motorul de cautare al celor de la Google este puternic, insa, nu atotstiutor. In fiecare luna, Google proceseaza 100 de miliarde de interogari si, de obicei, returneaza rezultatele cu o viteza de o microsecunda.

google_610x451

Cu toate acestea, zilnic, motorul de cautare Google are de a gandit un pic mai mult pentru a reda un rezultat. Zi de zi, 15% din cautarile cerute – 500 de milioane – nu au mai fost vazute pana la motorul de cautare Google, si asta continua timp de aproape 15 ani de cand compania exista, potrivit John Wiley, lead-designerul Google Search. “Trebuie sa rezolvam aceasta problema”, a mai adaugat acesta intr-un interview acordat Bloomberg TV.

In procesul de a incerca sa afle mai multe si de a reduce 15% de interogari noi, necitite anterior sau nemaiauzite, Google acceseaza 20 de miliarde de site-uri pe zi, in gasirea de noi date care se pot transforma in rezultate.

O parte cheie din cautarea Google de a reduce procentul de interogari nevazute, si sa ofere raspunsuri mai degraba decat liste de link-uri, este Knowledge Graph (Graficul de Cunostinte). Este o baza de date vasta care intelege entitati – cum ar fi subiecte, oameni, si evenimente – si a conexiunilor dintre ele, asemanator creierului uman. Knowledge Graph are mai mult de 570 de milioane de persoane si 18 miliarde de date despre legaturile dintre acestea, dupa numaratoarea Google.

Knowledge Graph, care este o parte integranta a Google Search, poate analiza sensul unei interogari noi, dar obtine rezultate mai precise decat cautarea traditionala. Daca un utilizator cauta “cel mai bun loc pentru a vedea regi,” de exemplu, Knowledge Graph stie despre diferite tipuri de “regi”. Pe baza profilului de utilizator si alte informatii contextuale, motorul de cautare Google ar putea determina despre care “regi” este vorba, cum ar fi Kings (Regii), echipa de hochei a Los Angeles-ului, intreband utilizatorul despre diferite subiecte apartinand aceleasi teme.

Screen_Shot_2013-05-13_at_6.04.52_PM_610x287

Acest tip de interogare poate sa nu fie nou, dar nu este usor ca motorul de cautare Google sa inteleaga intentia utilizatorului.

Cu toate acestea, Google recunoaște ca actualele cunostiinte ale Knowledge Graph sunt foarte mici in comparatie cu creierul uman si cu calculul de aproximativ 100 de miliarde de neuroni si 100 de trilioane de sinapse.

“Knowledge Graph are o acoperire destul de buna de oameni, locuri, lucruri si evenimente, insa exista o multime de subiecte despre care nu are informatie. Suntem la 1%”, a declarat John Giannandrea, directorul departamentului de proiectare pentru Knowledge Graph. Asadar, intre cele 15% din interogarile zilnice nemaiintalnite pana acum si rezultatele de 1% acoperite de Knowledge Graph, Google mai are destul de mult de tras.

Sursa: cnet.com

About chatte

Comments are closed.

Scroll To Top