Home / Masini / De lux / Daimler recunoaşte că investiţia în Tesla a fost o bună idee

Daimler recunoaşte că investiţia în Tesla a fost o bună idee


Posted by: Adrian in De lux, Masini Comments Off on Daimler recunoaşte că investiţia în Tesla a fost o bună idee 2217 Views

tesla

Tesla este una dintre cele mai bune investiţii pe care le-am făcut vreodată. Acestea au fost cuvintele actualului director executiv de la Daimler, Dieter Zetsche, la Salonul de la Geneva. Povestea a început în 2009 când Daimler a cumpărat acţiuni de la Tesla în valoare de 50 de milioane de dolari.

A fost un joc riscant al germanilor întrucât pe atunci Tesla era în scădere după doi ani slabi, dar asumarea de riscuri face uneori bine. Au cumpărat ieftin datorită situaţiei delicate în care se găsea Tesla, totuşi banii au ajutat la ieşirea din impas şi acum participă la succesul de care se bucură fabricantul californian.

Deşi cei de la Daimler sunt mulţumiţi, adevărul este că ar fi preferat mai multă cooperare cu Tesla. Pachetul de baterii al noului Mercedes-Benz clasa A EV şi al Smart ForTwo EV îl va furniza Tesla, dar în materie de staţii motrice, infrastructură de reîncărcare etc… ambele firme merg pe cont propriu.

Tesla prinde formă şi este un rival de apreciat în viitor, pe moment activând în segmentul premium şi cu soluţii viabile şi foarte competitive ce fac faţă marilor fabricanţi germani. În mod curios, Tesla şi Daimler acum pot fi “colegi” dar n-ar fi neobişnuit să-i vedem concurând feroce într-un viitor nu prea îndepărtat.

Sursa: motorpasionfuturo.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top