Home / Tehnologie / Gadgeturi / Chromecast: Google lansează dispozitivul pentru o nouă formă de televiziune

Chromecast: Google lansează dispozitivul pentru o nouă formă de televiziune


Posted by: Adrian in Gadgeturi, Tehnologie Comments Off on Chromecast: Google lansează dispozitivul pentru o nouă formă de televiziune 548 Views

Google-Chromecast

Împreună cu anunţul privind noua tabletă şi actualizarea sistemului său de operare, Google a prezentat recent un aparat numit Chromecast cu care se vor putea transmite conţinuturi de Internet de pe navigatorul Chrome spre orice televizor cu port HDMI (High-Definition Multimedia Interface).

Mario Queiroz, vicepreşedinte al administraţiei produselor Google, a explicat că Chromecast seamănă cu o cheie de doi inci ce se conectează la un port HDMI al televizorului şi rămâne ascuns în spatele ecranului.

Ideea este că, dacă utilizatorul are un dispozitiv mobil şi urmăreşte video pe YouTube sau Netflix, poate sincroniza ambele aparate fără fir pentru a viziona pe un ecran mai mare.

Multi compatibilitate

Cum Chromecast este independent de sistemul de operare al aparatului “sursă”, va fi compatibil cu orice dispozitiv bazat pe Android, iOS sau Windows.

În demonstraţia făcută angajaţii Google au arătat folosirea sa pe o tabletă bazată pe Windows şi un telefon Nexus 4 reproducând conţinuturi de pe Netflix, Youtube şi inclusiv servicii muzicale.

Queiroz a menţionat că va costa 35 $ şi va fi disponibil în principalele lanţuri de magazine cu amănuntul din SUA precum amazon.com, BestBuy, Staples şi Walmart.

Sursa: lared21.com

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top