Home / Tehnologie / Stiinta / Baterii biodegradabile de hârtie? Deja sunt o realitate

Baterii biodegradabile de hârtie? Deja sunt o realitate


Posted by: Adrian in Stiinta Comments Off on Baterii biodegradabile de hârtie? Deja sunt o realitate 145 Views

A reuşit aceasta un grup de cercetători de la Universitatea din Binghamton, care dau asigurări că sunt uşor de produs, costă puţin şi sunt mai eficiente decât încercările anterioare

Mai mulţi ani la rând, comunitatea ştiinţifică s-a entuziasmat la gândul de a obţine o baterie care să fie biodegradabilă, făcută din hârtie. Dar proiectele celor pe care le-am văzut până acum nu au fost foarte eficiente, erau dificil de produs şi eticheta lor de “biodegradabile” era destul de îndoielnică. Dar noile proiecte înlătură aceste probleme, întrucât în sfârşit s-a descoperit bateria de hârtie căutată.

Acest proiect a fost condus de profesorul asociat Seokheun “Sean” Choi de la Departamentul de inginerie electronică şi informatică al Universităţii de Stat din New York. După cum crede el, “s-a înregistrat o creştere dramatică a deşeurilor electronice şi acesta poate fi un mod excelent de a începe să reducem problema. Bateriile noastre de hârtie hibride au demonstrat un raport mai mare de cost-energie decât alte baterii de acest fel, făcute până acum”.

Biobateria se foloseşte de un hibrid de hârtie şi polimeri de inginerie. Polimerii poliacizi (amic) şi poli (dianhidrid piromelitic -p- fenilendiamina) au fost cheia pentru a da acestor baterii proprietăţile biodegradabile căutate. De fapt, s-a ajuns la probarea în apă şi au reuşit să se desfacă fără să fie nevoie de alt fel de condiţii speciale sau de a adăuga alte microorganisme pentru a declanşa procesul.

În plus faţă de uşurinţa în fabricare, vor costa puţin şi vor fi foarte eficiente, bateriile având şi alte caracteristici care le fac speciale, de exemplu flexibilitatea. Drept pentru care va fi mai simplu să li se mărească puterea doar dublând sau aşezând bateriile de hârtie una peste alta.

Sursa: Science Daily

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top