Home / De toate / ‘Aquaphysical’: o nouă disciplină acvatică perfectă pentru slăbit

‘Aquaphysical’: o nouă disciplină acvatică perfectă pentru slăbit


Posted by: Adrian in De toate Comments Off on ‘Aquaphysical’: o nouă disciplină acvatică perfectă pentru slăbit 192 Views

Ce este ‘Aquaphysical’?

Această disciplină extravagantă dar eficientă a apărut în Marea Britanie abia de patru ani, când fondatoarea sa, Leila Francis Coleman, a decis să-şi îndeplinească visul şi să revoluţioneze antrenamentele la piscină.

Pentru a pune în practică acest sport, ce combină mişcări din alte discipline precum pilates, yoga şi fitness, e suficient să aveţi o ‘saltea’ (un pic aparte), ce are un aspect similar celor pe care le întâlnim în orice sală de fitness. Totuşi este vorba de o placă specială -numită aquabase– care a fost proiectată de fizioterapeuţi şi experţi în sport pentru a avea dimensiunea, forma, grosimea, stabilitatea şi rigiditatea ideale care să permită realizarea diferitelor mişcări. Aceste salteluţe acvatice, create pentru Aquaphysical, sunt fabricate din ţesături de înaltă tehnologie şi se pot dezumfla şi plia după terminarea activităţii. Antrenamentul se realizează pe această placă gonflabilă în mijlocul unei piscine, unde se efectuează mişcări foarte asemănătoare celor de crossfit combinate cu yoga şi pilates, ce completează rutina, după cum a explicat experta ce a proiectat revoluţionara metodă.

Multiple beneficii

Pe apă, corpul face un efort dublu şi în doar 45 de minute se pot arde până la 800 de calorii. Şedinţele de FloatFit, cum au fost botezate de fondatoare, sunt eficiente şi apte pentru toţi, de la persoanele mai inactive până la cele care se bucură de o formă fizică surprinzătoare. În această disciplină sunt implicate toate grupele musculare, în special muşchii abdominali şi ai şoldului, care sunt de bază pentru a obţine stabilitatea corporală în apă. Altfel spus, corpul munceşte mai mult pentru a-şi menţine echilibrul şi, prin urmare, se obţine întărirea muşchilor. În plus faţă de toate avantajele fitness-ului, această metodă provocatoare este un mare aliat pentru recuperarea leziunilor, creşte flexibilitatea, ameliorează postura corporală, ca şi circulaţia sanguină.

Sursa: Hola!

About Adrian

Comments are closed.

Scroll To Top